Vrijwilligers gezocht voor onderzoek mondspray tegen monddroogte.

Om de klachten van een droge mond, in medische termen xerostomia genoemd, te verminderen, is een nieuw product in ontwikkeling. Om te testen hoe effectief dit product is, zijn wij op zoek naar proefpersonen. Het gaat om een mondspray die 14 dagen wordt gebruikt. Daarnaast wordt 14 dagen een spray zonder het actieve ingrediënt gebruikt.

Hiervoor zijn wij op zoek naar:

  • patiënten met het syndroom van Sjögren;
  • met klachten van een droge mond;
  • zowel mannen als vrouwen, tussen de 18 en 80 jaar;

Locatie:

Het onderzoek zal worden uitgevoerd op het Academisch Centrum Tandheelkunde te Amsterdam (ACTA).

Planning:

Als u meedoet, duurt dat ongeveer 6 weken voor u. In deze 6 weken bezoekt u ACTA in totaal 4 keer. Eén bezoek duurt ongeveer 30 minuten. Er wordt van u verwacht dat u gedurende twee periodes van twee weken beide testproducten gebruikt. De ene periode van twee weken betreft dit de mondspray zelf, de andere periode van twee weken een mondspray zonder werkzame bestanddelen (placebo). Aan het begin en aan het einde van een periode onderzoek bezoekt u ACTA. Tijdens deze vier bezoeken worden enkele vragenlijsten ingevuld en wordt uw speekselsecretie gemeten. Deze bezoeken duren maximaal 30 minuten. Ook vragen we u één maal thuis enkele vragenlijsten in te vullen.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto-vergoeding van € 100,- Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed op basis van openbaar vervoer. Indien u met eigen vervoer komt, ontvangt u € 0,19 per km voor elke reis. Daarnaast zullen parkeerkosten worden vergoed.

Interesse?

Neem contact met ons op via  Geef in een mail uw naam, woonplaats en telefoonnummer aan. U zult dan zo spoedig mogelijk worden teruggebeld voor een afspraak.