Links

Drogeogen
http://www.drogeogen.nl

De belangrijkste informatie over droge ogen op één plek! Onderwerpen zijn o.a.: hoe ontstaan droge ogen, wat kunt u zelf doen aan droge ogen, hoe onderzoekt de arts droge ogen en welke behandelingen zijn er. Doe ook eens de zelftest!

Medicijnkosten
http://www.medicijnkosten.nl/

Medicijnkosten.nl geeft informatie over de vergoeding van geneesmiddelen. U kunt nagaan of geneesmiddelen in het basispakket zitten en hoeveel u eventueel zelf moet bijbetalen. Ook kunt u nagaan of er een vervangend geneesmiddel bestaat zonder bijbetaling. De gegevens op medicijnkosten.nl worden maandelijks (aan het begin van iedere maand) geactualiseerd.

Lareb - Bijwerkingencentrum
https://www.lareb.nl/

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins, én geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover.

Lareb voert voor het CBG een deel van de wettelijke taak uit op het gebied van de geneesmiddelenbewaking (verzamelen, registreren en analyseren van meldingen over bijwerkingen van geneesmiddelen door medische beroepsbeoefenaren en patiënten), zoals vermeld in de toelichting op de Geneesmiddelenwet. De analyse van meldingen leidt tot het signaleren van nieuwe kennis van bijwerkingen, die eerder niet of onvoldoende bekend was. Kennis die cruciaal is voor zorgverleners en patiënten bij de keuze voor een geneesmiddel, het mogelijk voorkomen en tijdig herkennen van bijwerkingen.

Gezondheidsplein - Droge ogen
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/droge-ogen/item37491

Onder normale omstandigheden produceert de traanklier vocht om je ogen te bevochtigen en te beschermen tegen uitdroging en schadelijke stoffen. Iedere keer dat je met je ogen knippert wordt er traanvocht over je ogen verdeeld. Het laagje traanvocht dat over je ogen ligt, noem je de traanfilm.

Farmacotherapeutisch Kompas
http://www.farmacotherapeutischkompas.nl

Het doel van het FK is een kompas te verstrekken waarop men kan varen bij beslissingen die moeten leiden tot gepast gebruik van geneesmiddelen en farmacotherapie die in medisch opzicht optimaal en vervolgens het meest economisch is. Middelen zonder therapeutische waarde, al zijn deze nog zo goedkoop, dienen niet te worden voorgeschreven. Het duurste middel moet, indien medisch noodzakelijk, kunnen worden toegepast.

Ieder(in)
https://iederin.nl/

Ieder(in) streeft naar een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Mensen met een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of chronisch ziekte horen er volledig bij! Ze krijgen overal de kans om naar vermogen mee te doen.

Consumentenbond
http://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/

Overzicht van alle zorgverzekeraars en zorgverzekeringen * Ervaringen van andere consumenten per zorgverzekeraar * Informatie over de verschillende pakketten voor de verschillende situaties * Advies over eigen risico en vergoeding. Vanaf half november zijn alle premies voor 2017 bekend en is het voor iedere Nederlander ook mogelijk om te vergelijken op de website van de Consumentenbond en daarbij de goedkoopste en beste zorgverzekering uit te zoeken.

Hoornvlies Patiënten Vereniging
http://www.oogvooru.nl/

De Hoornvlies Patiënten Vereniging heeft tot doel, het bevorderen van het welzijn en het behartigen van de belangen van mensen, die lijden aan ziekten aan het hoornvlies.

ICP
http://www.icpatienten.nl/

De Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging behartigt de belangen van IC-patiënten. Zij vergaren informatie over de ziekte, zorgen voor meer bekendheid over IC en brengen op diverse manieren lotgenoten met elkaar in contact voor een luisterend oor en het uitwisselen van ervaringen.

Maag Lever en Darm stichting
http://www.mlds.nl/

De Maag Lever en Darm stichting, voor mensen die op zoek zijn naar informatie over (aandoeningen van) het spijsverteringskanaal.

MantelzorgNL
www.mantelzorg.nl

MantelzorgNL: de landelijke vereniging met als doel iedereen te helpen een ander te helpen.

Nederlandse Unie van Optiekbedrijven
http://www.nuvo.nl/

De website van de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven.

Patiëntenfederatie Nederland
https://www.patientenfederatie.nl/​

Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 160 patiëntenorganisaties. Zij maken zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben.

NVLE
http://www.nvle.org

Patiëntenvereniging voor mensen met (S).L.E., Sclerodermie en M.C.T.D.

FES
http://www.fesinfo.nl/

De nationale vereniging voor fibromyalgiepatiënten.

Per Saldo
http://www.pgb.nl/

Per Saldo is dé belangenvereniging van en voor mensen met een Persoonsgebonden Budget.

Regelhulp
https://www.regelhulp.nl

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid.

ReumaNederland
https://reumanederland.nl/

Het ReumaNederland is er voor bijna 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma. Het ReumaNederland geeft hen voorlichting, advies, steun én een stem in de maatschappij. Zij maken zich samen met hen sterk voor hun belangen bij politiek en zorg. En zij financieren en initiëren wetenschappelijk reumaonderzoek en patiëntenactiviteiten.

Reumabrein
https://www.reumabrein.com/

Ernstige vermoeidheid bij reuma stuit op veel onbegrip bij directe omgeving, werk en UWV. Daarom zijn wij wetenschappelijk onderzoek gaan doen naar Reuma en Vermoeidheid. Ons eerste project is gefinancierd door ReumaNederland.
Daarom is de website reumabrein.com gemaakt, die voor u misschien interessant is. Op deze manier probeer wij zoveel mogelijk reumapatiënten te bereiken. Vermoeidheid bij reuma is nl. geen aanstellerij, maar moet heel serieus worden genomen!!

SRPN
https://srpn.nl/leden/

Wij zetten ons in voor alle mensen met reumatische aandoeningen in Nederland. Naast effectief kennisdelen en belangenbehartiging – op landelijk én op Europees niveau – gaan wij als leden van de SRPN aan de slag met gezamenlijke thema’s rondom reuma.

Speekselcentrum
https://www.demondzorgkliniek.nl/

Kennisinstituut voor patiënten met monddroogte. Bied mogelijkheid voor patiënten met het syndroom van Sjögren bij de diagnostiek en gericht advies bij monddroogte.

Thuisarts.nl
https://www.thuisarts.nl/

Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten.
U kunt de informatie op deze website gebruiken:om gezond te blijven;

  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.
  • Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

Internationale Sjögren websites

Internationale Sjögren websites per land, verenigd in International Sjögren’s Network

Amerika
http://www.sjogrens.org

Argentinië
http://ssjogrenrosario.blogspot.com.ar

Australië
http://www.sjogrens.org.au

België
http://cibliga.be/

Canada
http://www.sjogrenscanada.org

Canada Qubec
http://www.sjogrens.ca

China
http://www.pusrc.org/ (werkt momenteel niet)

Duitsland
http://www.sjoegren-erkrankung.de

Engeland
http://www.bssa.uk.net/

Finland
http://www.sjogreninsyndrooma.fi/

Frankrijk
http://www.afgs-syndromes-secs.org

Indonesië
https://yayasan-ssi.org/

India
http://www.sjogrensindia.org

Italië
http://www.animass.org/sjogren

Japan
http://www.maeda-shoten.com/sjogren

Kroatië
https://www.zivotsasjogrensindromom.hr/

Nieuw-Zeeland
http://www.sjogrensnewzealand.co.nz

Noorwegen
http://www.revmatiker.no

Oostenrijk
http://www.sjoegren-syndrom.at

Portugal
http://www.lpcdr.org.pt

Roemenië
http://www.sjogren.ro/

Spanje
http://aesjogren.org/

Zuid Korea
http://www.sjogrens.or.kr

Zweden
http://sjogrensyndrom.se/

Zwitserland
http://www.sjogren.ch

Hopkins Sjögren’s Syndrome Center
http://www.hopkinssjogrens.org/

Ziekten geassocieerd met het syndroom van Sjögren

Internationale pijnlijke blaas stichting

Marokko auto immuunziekten (website offline)

Polen rheumatische ziekten

Rusland rheumatische ziekten